Onze rondleidingen

 De gidsen van Lots of Leuven bieden een heel brede waaier aan stadswandelingen aan.
Je kan bij ons terecht voor de algemene thema’s. Maar we bieden ook specifieke wandelingen aan, gebaseerd op de individuele passies en specialiteiten van de gidsen van Lots of Leuven.

We zijn heel flexibel bij Lots of Leuven: onze gidsen gaan op stap met kleine en grote groepen, te voet of met de fiets, rondleidingen kunnen in verschillende talen, er is een aanbod binnen of buiten Leuven.

Voor concrete vragen of om afspraken te maken m.b.t. datum, uur, aantal deelnemers, modaliteiten, prijs, enz. mail je ofwel naar lotsofleuven@gmail.com of rechtstreeks naar de gidsen zelf.

Soort wandeling
Christel-min
Leuven Ad Fundum
Leuven is de universiteitsstad bij uitstek. Tijdens deze wandeling leer je alles over de bewogen geschiedenis van de universiteit en haar studenten. Je maakt kennis met de 4 universiteiten die er sinds begin 15de eeuw in Leuven zijn. En het scheelde niet veel of er was nooit een universiteit in Leuven geweest….
P1180594
De buren van de Dijlemolens
De Dijlemolens hebben een rijke geschiedenis van honderden jaren als watermolen. In de jaren 80 van vorige eeuw werd de industriële site herbouwd tot een woon-, werk- en leefgemeenschap, een co-housingproject avant la lettre.
IMG_0022b
Museum PARCUM
Graag ontvang ik u in het Museum PARCUM, Dialoogmuseum voor Religieuze Kunst en Cultuur, gesitueerd op de prachtige site van de Abdij van Park in Heverlee.
Christel-min
Eeuwenoud en Springlevend: stadsontwikkeling vroeger en nu
Leuven kende in haar rijke geschiedenis heel wat nieuwe stadsprojecten. Ook vandaag nog. Leer hoe Leuven zich heeft ontwikkeld tot de stad die het nu is en hoe ze in de toekomst verder zal evolueren.
Bram-min
Armand Thierry: 12 stielen zonder ongelukken ?
ontdek een geniaal man
GuidoW150x150
De Dijle doorheen Leuven, een bedreiging?
Overstromingen in het verleden